Dan žena sa sela

posted in: Aktivnosti | 0

Sedam udruženja žena iz Sanskog Mosta organizovalo je danas manifestaciju pod nazivom „Dani žene sa sela“ kojom je obilježen 15. oktobar, Svjetski dan žena na selu.

Tom prilikom u malom gradskom parku upriličen je izložbeno – prodajni bazar, na kojem su svoje radove i rukotvorine predstavila ženska udruženja iz našeg grada.

U ovom događaju učestvovale su žene iz Pobriježja, Zdene, Starog Majdana, Šehovaca i Fajtovaca, kao i žene iz udruženja Žene sa devet rijeka i Žene sa Sane. Pored toga, podršku u organizaciji pružile su i udruženja iz Bratunca, Zvornika, Prijedora i Ljubije, čije su predstavnice bile gošće ovdašnjim udruženjima žena.

Inače, radi se o nastavku uspješno započete saradnje koja je ostvarena u okviru projektnih aktivnosti Nansen dijalog centra, a koji imaju za cilj ojačati položaj žene u ruralnim zajednicama njihovim direktnim uključivanjem u različite projekte.

Pokrovitelji manifestacije „Dani žene sa sela“ bili su načelnik Općine dr. Mustafa Avdagić i Općina Sanski Most, kao i JKP “Sana” i udruženje Obrtnika Sanski Most.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.